Lees- en luistertips

In dit onderdeel staan boeken en blogs van vakgenoten over AI in de zorg.

Luistertip: Podcast Waardevolle AI voor gezondheid

De podcastserie Waardevolle AI voor gezondheid duikt in de wereld van AI in gezondheid en zorg. Mensen uit het veld praten over de oplossingen die er zijn. Kansen worden ondezocht, er worden steed meer nieuwe mogelijkheden ontdekt. Inspiratie voor zorgprofessionals en innovators.

Luister alle afleveringen van de podcast Waardevolle AI voor gezondheid

Gezonde Bytes

In de blogserie Gezonde Bytes onderzoekt het Rathenau Instituut hoe kunstmatige intelligentie (AI) verantwoord voor onze gezondheid wordt ingezet.

Gezonde Bytes

Dokter AI

In zijn blog verkent Bart-Jan Verhoeff de ontwikkelingen en vraagstukken rond AI in de praktijk van dokters. Centraal staat de vraag hoe dokters in de zorgpraktijk optimaal gebruik kunnen maken van AI.

Verhoeff is internist in het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en lid van het netwerk van CMIO’s (Chief Medical Information Officers).

Dokter AI

Artificial Intelligence in Medical Imaging

Dit boek is geschreven door radiologen en IT-professionals en geeft inzicht in de technologische achtergrond van AI binnen de gezondheidszorg en de impact van opkomende technologieën op medische beeldvorming.

Artificial Intelligence in Medical Imaging

Fundamentals of Clinical Data Science

Dit boek behandelt wat de basis is voor gepersonaliseerde geneeskunde, gebaseerd op grote datasets uit elektronische medische dossiers of telemonitoringprogramma's. De nadruk ligt op gegevensverzameling en klinische toepassingen.

Fundamentals of Clinical Data Science