Aanmelden AI-initiatief voor de Slimme Zorg Estafette

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, vindt dit jaar de Slimme Zorg Estafette (SZE) plaats van 27 januari t/m 25 februari 2022. Tijdens dit evenement staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en vooral ook om zelf een activiteit te organiseren. De kans om te laten zien wat u doet of weet op het gebied van artificiële intelligentie (AI) in de zorg. Doet u mee?

Het ministerie van VWS wil met dit evenement aandacht vragen voor innovatie en slimme zorg. De SZE heeft als doel om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen de zorg te transformeren. En daarom ook u uitnodigen om te laten zien op welke manier u de zorg slimmer maakt met o.a. artificiële intelligentie. Hoe zetten anderen slimme zorg in? Maar ook nieuwe verbindingen aangaan, om zo de ontwikkeling, implementatie en opschaling van slimme zorg verder te brengen.

Het VWS-programma Waardevolle AI voor gezondheid steunt dit evenement en roept dan ook op om AI-initiatieven aan te melden. Vanuit het programma is er door veel partijen uit het zorgveld samengewerkt aan mooie initiatieven om de potentie van AI om te zetten naar concreet ervaren waarde voor patiënten, zorgverleners en burgers. We hebben elkaar namelijk nodig om innovaties breed op te schalen en de zorg te transformeren. Daarom moedigen we iedereen aan om vooral ook samen te werken bij het organiseren van een activiteit.  

Zet u een AI-initiatief op de kaart?

Een activiteit aanmelden of registreren om deel te nemen kan tot 26 januari 2022 via de website van de Slimme Zorg Estafette. Organiseren van uw activiteit kan online of op locatie. Meld uw activiteit vandaag nog aan: Activiteit aanmelden - Slimme Zorg Estafette 2022.