Het realiseren van veilige digitale toegang vraagt wat van zorgaanbieders en hun ICT-leveranciers. Er moeten technische aanpassingen worden gerealiseerd en - afhankelijk van de voorzieningen die men gaat gebruiken - kan een en ander ook impact hebben op bestaande bedrijfsprocessen.

En last but not least: de introductie van DigiD en/of het verhogen van het betrouwbaarheidsniveau heeft ook impact op patiënten. Tijdige communicatie is daarom ook van belang. 

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteunt de zorgsector om deze stappen te zetten. We werken daarin nauw samen met NIctiz, Op deze pagina vindt u informatie meer informatie die u helpt bij de implementatie van veilige digitale toegang. 

Informatie voor zorgaanbieders en ICT-leveranciers

Informatie voor patiënten

Hoewel DigiD ook in de zorg niet nieuw is, kan het toch voorkomen dat patienten wat extra hulp nodig hebben om het juiste betrouwbaarheidsnvieau van DigiD te activeren en gebruiken. Zorgaanbieders hoeven die hulp niet zelf te bieden, maar kunnen verwijzen naar de verschillende vangnetten die er al zijn! Om zorgaanbieders te helpen bij hun communicatie aan patienten is ook een toolkit ontwikkeld. 

Klik in onderstaande afbeelding op de kruisjes voor meer informatie.