Deelname Nederlandse AI Coalitie (en partners) aan World Summit AI en Zorg & ICT

Aan het einde van 2021 vinden er een aantal interessante evenementen plaats voor de zorgsector. Op het gebied van artificiële intelligentie (AI) kunt u een kijkje nemen bij World Summit AI (12 - 14 oktober) en de vakbeurs Zorg & ICT (2 – 4 november). Tijdens beide evenementen is het o.a. mogelijk om kennis te maken met de Nederlandse AI Coalitie.

12 oktober 2021: Intelligent Health AI tijdens World Summit AI

Op 12, 13 en 14 oktober vindt de vijfde editie van het World Summit AI event plaats. Het evenement is fysiek te bezoeken in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Gelijktijdig is het event online te bezoeken. Tijdens deze conferentie worden grote internationale ondernemingen en MKB met AI-technologie, academici met onderzoekers, startups met investeerders en talent met bedrijven aan elkaar verbonden. Dinsdag 12 oktober staat in het teken van ‘Intelligent Health AI’. Vanuit de Nederlandse AI Coalitie en partners wordt een inspirerende bijdrage aan het event geleverd. Voor meer informatie over het programma en de aankoop van kaarten voor Intelligent Health AI op 12 oktober: https://Intelligenthealth.ai

2 – 4 november 2021: Zorg & ICT

Van 2 tot en met 4 november is in de Jaarbeurs in Utrecht de vakbeurs Zorg & ICT. Drie dagen lang het podium voor leveranciers die met hun relevante en slimme ICT-oplossingen en technologieën willen bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige zorg. Naast het fysiek ontmoeten is het ook mogelijk om een aantal webinars op afstand te volgen. Het thema dit jaar is ‘Keep up the change’. Dat heeft alles te maken met het transformeren en digitaliseren van de zorg met behulp van ICT-toepassingen. De Nederlandse AI Coalitie geeft per dag twee sessies. Een van de sessies gaat over het onlangs ontwikkelde Hulpmiddel Handelingsruimte. Meer informatie over de sessies is te vinden op de website van Zorg & ICT.

Over de Nederlandse AI Coalitie

De Nederlandse AI Coalitie is een publiek-private samenwerking, waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken om de Nederlandse AI-activiteiten te stimuleren, te ondersteunen en te organiseren. Binnen de coalitie is er een speciale werkgroep Gezondheid en zorg die wordt aangevoerd door Pieter Jeekel als kwartiermaker. De werkgroep heeft inmiddels 260 deelnemers, bestaande uit vertegenwoordigers van patiënten/burgers, zorgverleners en zorginstituten, universiteiten en kennisinstellingen, zorgverzekeraars, 100+ bedrijven en overheid. Meer informatie over de coalitie is te vinden op www.nlaic.com.