Vergelijkwebsite met AI-software voor radiologen

Het aanbod naar artificiële intelligente softwareproducten wordt steeds groter. Om als zorgaanbieder makkelijker een keuze te kunnen maken tussen het grote aanbod, heeft het Radboudumc de website ‘AI for Radiology’ gelanceerd: een site met een overzicht van producten, speciaal voor radiologen.

Op de website staan producten van Nederlandse aanbieders, maar ook afkomstig uit het buitenland. Om precies te vinden wat een radioloog zoekt, zijn productspecificaties aangebracht. Zo kan er gezocht en gefilterd worden op software die past bij de afdeling, het ziekenhuis of een vraagstuk.

Alle software is CE-gecertificeerd. Dat is belangrijk omdat medische software-producten alleen dan op de Europese markt mogen komen. Een producent of fabrikant moet kunnen aantonen dat een product deugt, onderhouden wordt en dat er een kwaliteitsmanagementsysteem is. Omdat de effectiviteit en performance van de software ook belangrijk is om te weten, staat op de website ook vermeld welke studies er zijn gepubliceerd en wat deze studies aantonen.

Al for radiology wordt de komende tijd verder uitgebreid met tools voor selectie van leveranciers. In de toekomst wil het Radboudumc ook hulpmiddelen aan radiologen bieden die ze kunnen gebruiken bij contractbesprekingen met AI-bedrijven.

Website AI for Radiology